Denne opskrift er fra en opskriftbog Karolines Køkken 2, som var husstandsomdelt i september 1983. Da min mor gav mig de sidste rabarber med hjem her i september, var der ingen tvivl om, hvad de skulle bruges til. Min mor, og siden hen jeg selv, bagte denne tærte adskillige gange i mit barndomshjem hen over sommeren. Det minder mig om sød sommer og sol, når jeg dufter sæsonens sidste rabarber, imens de bliver rengjort og snittet til denne skønne tærte.

God fornøjelse! 🙂

4-6 personer

Tærtedejen:

150 g smør

175 g hvedemel

1-2 spsk koldt vand

Skær smøret i mindre stykker og smuldre det i melet. Saml dejen med vand, og læg dejen koldt 1 time. Rul dejen ud til en plade ca. ((20×30 cm). Skær 2 brede strimler fra, og læg dem i tærteformen op langs kanten.

God idé at lave 1/3 portion ekstra, hvis der også skal være nok dej-strimler til “låg”

 Fyld:

500 g rensede rabarber

125 g sukker

1 spsk kartoffelmel

Skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Kom rabarber i formen. Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over. Evt. dej strimler ovenpå som låg – pensles med sammenpisket æg.

Jeg kan godt finde på at lave fyldet af ca. 200 g sukker, hvis rabarberne virker sure

Bagetid: ca. 30 min. ved 225 grader midt i ovnen.

Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.