Årets familie komsammen aka Prutstock Festival med grill i haven og telt overnattende gæster er lige om hjørnet. 

Forberedelserne er igang og jeg bager som sædvanligt burger bollerne fra AMOs hjemmeside:

  • 500 g Amo Hvedemel
  • 50 g gær
  • 50 g margarine eller ½ dl olie
  • 1 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Pynt: Sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken (37° C), og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet og smidig. 
  3. Stil dejen til hævning, tildækket og lunt, i ca. 15 min. 
  4. Del dejen i 10 lige store stykker. Form stykkerne til boller, der trykkes flade og prikkes med en gaffel. 
  5. Pensl med vand, og drys med sesamfrø.
  6. Sæt burgerbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse, ca. 30 min. 

Bagetid: 

Ca. 10 min. ved 225°C (varmluft 210°C).

Til burger bøfferne laver vi en fars (den klarer min mand Kenneth) 🙂 nuppet fra en Jamie Oliver opskrift – her er den:

Ingredienser til ca. 8 burgere

  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 finthakket løg (plejer at bruge rødløg)
  • 1/2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld revet parmesan
  • 1 stor spsk sennep
  • 1 stort æg
  • 120 g rasp

Fremgangsmåde:

  1. Svits løget i olivenolie i 5 min, til det er blødt, men ikke har taget farve
  2. Kom det hakkede kød op i en stor skål og kom løget, krydderierne, parmesan, sennep, æg og halvdelen af raspen ned til kødet
  3. Rør farsen godt sammen og tilsæt evt mere rasp hvis du synes det klistrer for meget
  4. Form farsen til 8 bøffer og vend dem i det resterende rasp – et godt tip er at lave bøfferne godt flade, så de er lidt større end burgerbollerne, da bøfferne “rejser sig” når du steger dem
  5. Stil bøfferne i køleskabet 1 times tid inden du steger dem
  6. Steg bøfferne i lidt olie ved jævn til stærk varme i 3-5 min. på hver side alt afhængig af tykkelse og hvordan du foretrækker dem. Hvis du vil tilberede dem på grillen er det tilrådeligt at gøre det på en stegepande elller lignende “fast” støbejernsplade, da bøfferne let skilles ad når du steger dem.

God festival!