Et hurtigt alternativ til at køre til bageren lørdag morgen er disse gode boller. Fundet på Pia Albrechtsens hjemmeside opskrift-kage.dk

FORBEREDELSE: 

BAGETID: 

TOTAL TID: 

PORTIONER: 12

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl kerner og frø efter eget valg
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 350 g mel
  • Mælk til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken
  2. Varm op til lillefingervamt
  3. Smuldr gæren og hæld smørblandingen over og rør godt
  4. Tilsæt sukker, salt, frø/kerner og fuldkornshvedemel og rør godt
  5. Tilsæt melet lidt af gangen – ælt dejen godt
  6. Del dejen i 12 stykker og tril til boller
  7. Pensel med lidt mælk
  8. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 225 grader C
  9. Bages i 20 min