Foto: Janni Ellegaard Andersen / Katrines Cookies - Popspind.dk

Katrines Cookies / Foto: Janni Ellegaard Andersen

 

KATRINES COOKIES

– min rengørings overspringshandling…

 

Her følger ingredienserne til denne skønne cookie, som min veninde Katrine har introduceret for mig.

Børnene ser frem til dem, når huset dufter heraf fredag eftermiddag inden Disney sjov (og huset iøvrigt fortsat ligner lort,  da jeg synes det er en legal overspringshandling)

(36 store småkager)

300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

100 g havregryn

180 g brun farin

200 g rørsukker

250 g blødt smør

2 store æg

2 tsk vaniliesukker

200 g mørk chokolade

200 g hakkede pekannødder el. andre nødder

Bland mel, bagepulver, salt og havregryn godt sammen. Bland sukker, farin, vaniliesukker samt det bløde smør og pisk det godt sammen.

Tilsæt æggene og pisk blandingen  let og luftig. Rør melblandingen i.

Hak nødder og chokolade og vend det i. Sæt dejen på plader med 2 spiseskeer. Pas på de flyder lidt ud.

Bag kagerne på næstøverste rille ved 150 grader i ca. 25 min. De virker bløde, men de størkner når de afkøler på en bagerist. Opbevares i en kagedåse.

TIPS: man kan sagtens doble op med havregryn og tilsvarende skære ned på mel. Man kan også sagtens komme mindre sukker og smør i. Pga allergi bruger jeg saltede peanuts og undlader salten i opskriften.

Enjoy 🙂