Både min far og svigerfar har uafhængig af hinanden sagt, at deres yndlingsdessert er citronfromagen. Jeg har aldrig selv lavet den før, og husker den ikke just som min yndlingsdessert som barn. Men jeg kastede mig over den og fandt faktisk ud af, hvor fantastisk en dessert, det egentlig er. Jeg fandt opskriften fra Spise Med Price’s citronfromage, som jeg formodede var bulletproof. Og det må man sige den var.  Cremet, lækker og luftig – og riiigeligt med fløde! Men det store smil fra min svigerfar, da han spiste den helt op – var det hele værd.

Jeg må også lave den for min far næste gang vi ses.

Her er opskriften fra Spise Med Price:

(Til 4 personer)

4 blade husblas

3 hele pasteuriserede æg

100 g sukker

Revet citronskal af 2-3 citroner

½-1 dl citronsaft (jeg brugte 1 dl – kan anbefales)

½ l piskefløde

Fremgangsmåde:

Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med den væske, der hænger ved.

Hæld nu citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen. Vær grundig med piskeriset. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen.

Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.

Før servering, piskes den sidste ¼ liter piskefløde og skummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne, mens du tænker på din favorit Skagensmaler.

(Jeg ved ikke hvor meget Skagensmaler jeg har i mig – men de smagte godt…:-)